Schouderklachten

Herstel Snel en goed en voorkom herhaling van je schouderklachten bij Fysio Beltrumbrink

Ik heb de hele dag last van mijn schouder

Als je je arm optilt. Als je in bed ligt. Een lamp indraaien. Je jas aantrekken. Er zijn te veel alledaagse dingen die je niet meer kunt. Dat is vermoeiend, irritant en als je er over nadenkt kom je er achter dat je veel dingen laat omdat het niet meer gaat. Je hebt geen idee hoe het komt, maar je wilt er zo snel mogelijk vanaf.

Je bent niet de enige met schouderklachten

Één op de vijf mensen heeft er wel eens last van gehad. De meeste patiënten ervaren de pijn als ernstig. Het is zwaar en het voelt alsof het behoorlijk mis is. Dat is gelukkig meestal niet het geval en daar hoef je je niet ongerust over te maken.

Wat je voelt zijn waarschijnlijk overbelastte spieren en pezen. Dat beperkt je mogelijkheden en is behoorlijk pijnlijk.

Schouderklachten zijn erg lastig

Je schouder is best wel sterk, maar wordt  ook zwaar belast in het dagelijkse leven, dat kan wel eens te veel worden voor je schouderspieren. En als die schouder dan eenmaal overbelast is, is hij verzwakt en merk je pas hoeveel je hem gebruikt. Eenvoudige dagelijkse dingen als een koffiekan pakken, je kleren aantrekken of sturen in een auto gaan ineens ook niet meer vanzelf.

Als je schouderklachten niet met een week vanzelf over zijn en pijnstillers ook niet goed helpen is het verstandig contact met ons op te nemen.

Een behandeling en begeleiding op maat

Bij Fysio Beltrumbrink luisteren we heel goed naar onze patiënten. We willen om te beginnen een goed beeld krijgen van je schouderklacht op dit moment en hoe je schouderklachten ontstonden. Naast lichamelijk onderzoek kijken we goed naar je dagelijkse werkzaamheden, hobby’ s en sporten en de invloed daarvan op je schouder. We behandelen je schouder en stellen een zorgvuldig oefen- en trainingsprogramma voor je schouder op. Beschermende hulpmiddelen zoals een schouderbeschermer zijn soms even nodig. Verder zijn trainingshulpmiddelen voor thuis  en E-learning onderdelen van ons programma Snel Herstel bij schouderklachten.

Wacht niet te lang, maar kom langs

Als je te lang met je schouderklachten door blijft lopen, wordt het er vaak niet beter op. Het is verstandig snel te weten wat je wel en niet moet doen met je schouder.

We helpen je graag hierbij.

Bel ons of vul het contactformulier in, dan helpen we je graag.