Podologische fysiotherapie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Irma Boerkamp heeft jarenlange ervaringen in het maken van zolen en het taxeren van de noodzakelijkheid van podologische aanpassingen bij rugklachten en knieklachten.

Met een podoscoop worden uw klachten professioneel geobjectiveerd. Aanpassingen kunnen ook nuttig zijn bij andere klachten dan voetklachten, bijvoorbeeld bij knieklachten door hardlopen of slijtage en bij rugklachten door een bekkenscheefstand. Met de podologie aanpassingen wordt dan de belasting en de daarmee samenhangende klachten gunstig beïnvloed.

Irma geeft ook al tientallen jaren cursussen voor fysiotherapeuten die vertrouwd willen raken met podologie en verder ontwikkelde zij samen met Bert en Jan Bruggeman de klitbandpodologie, waarmee zeer snel zooltjes gemaakt en getest kunnen worden. Door het klitband kunnen aanpassingen gemakkelijk van plaats worden veranderd als dat nodig blijkt. Met klitbandpodologie kunnen ook heel goed tijdelijke en goedkope aanpassingen worden gemaakt.

Ook bij enkelverzwikkingen ontwikkelden zij nieuwe braces, wigzooltjes, wighakken en speciale voorlichtingsboekjes, die snelle werk- en sporthervatting mogelijk maken en waarmee herhaling van een verzwikking voorkomen wordt.

Wat ook belangrijk is dat zij altijd zoeken naar betaalbare oplossingen voor de patiënt, dat is nog wel eens anders in de podologie/podotherapie wereld, waar heel gemakkelijk zeer forse bedragen neergeteld moeten worden. Zeker bij inlays die maar kortdurend gebruikt hoeven te worden is het van belang om de prijs zo laag mogelijk te houden.

Zie ook de site holvoet.nl